Noże do ryb

Bunmei Nóż Oroshi 24cm

Bunmei Nóż Oroshi 24cm
Bunmei Nóż Oroshi 24cm

Bunmei Nóż Oroshi 24 cm

Nóż Oroshi, znany też pod nazwą Mioroshi Deba, służy głównie do filetowania i oprawiania średnich lub dużych ryb. Ponieważ posiada dłuższe i węższe ostrze niż standardowa Deba, świetnie się nadaje do plastrowania filetów rybnych lub mięsa, zastępując wówczas nóż Yanagi. Doświadczeni japońscy kucharze często wykorzystują ten stosunkowo ciężki nóż podczas podstawowych prac kuchennych, żeby zaoszczędzić czas i zredukować wydatki.

Cena:

515,00 zł

Cena netto: 418,70 zł

Bunmei Nóż Tako Sashimi 21cm

Bunmei Nóż Tako Sashimi 21cm
Bunmei Nóż Tako Sashimi 21cm

Bunmei Nóż Tako Sashimi 21 cm

Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Cena:

334,00 zł

Cena netto: 271,54 zł

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21cm

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21cm
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21cm

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21 cm

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena:

365,00 zł

Cena netto: 296,75 zł

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

359,00 zł

Cena netto: 291,87 zł

szt.

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena:

599,00 zł

Cena netto: 486,99 zł

Global NI Elastyczny nóż do filetowania 18 cm

Global NI Elastyczny nóż do filetowania 18 cm
Global NI Elastyczny nóż do filetowania 18 cm

Global NI Elastyczny Nóż kuchenny do filetowania 18 cm GNM-012

Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

369,00 zł

Cena netto: 300,00 zł

szt.

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Kiritsuke 21 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Kiritsuke 21 cm
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Kiritsuke 21 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Kiritsuke 21 cm

Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.

Cena:

1 129,00 zł

Cena netto: 917,89 zł

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Kiritsuke 24 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Kiritsuke 24 cm
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Kiritsuke 24 cm

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Kiritsuke 24 cm

Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 299,00 zł

Cena netto: 1 056,10 zł

szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Funayuki 18 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Funayuki 18 cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Funayuki 18 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Funayuki 18 cm

Zastosowanie noża Funayuki są bardzo zbliżone do noża Miroshi Deba, z tą różnicą że Funayuki jest cieńszy, a jego ostrze jest szersze. Został on zaprojektowany do filetowaniu dużych ryb i w tej pracy najlepiej się sprawdzi. Tak jak inne noże deba, również i ten posiada szlif jednostronny.

Cena:

899,00 zł

Cena netto: 730,89 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 21cm

Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.

Cena:

869,00 zł

Cena netto: 706,50 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 24cm

Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.

Cena:

989,00 zł

Cena netto: 804,07 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 27 cm

Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.

Cena:

1 199,00 zł

Cena netto: 974,80 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Funayuki 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Funayuki 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Funayuki 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Funayuki 18cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Cena:

989,00 zł

Cena netto: 804,07 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Kiritsuke 21 cm

Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.

Cena:

1 119,00 zł

Cena netto: 909,76 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Kiritsuke 27 cm

Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 499,00 zł

Cena netto: 1 218,70 zł

szt.

Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]

Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]
Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]

Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270mm dla leworęcznych - to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Cena:

899,00 zł

Cena netto: 730,89 zł

Mora Frost nóż do filetowania elastyczny z łyżeczką (15,2cm) 121-5150 9152P

Mora Frost nóż do filetowania elastyczny z łyżeczką (15,2cm) 121-5150 9152P
Mora Frost nóż do filetowania elastyczny z łyżeczką (15,2cm) 121-5150 9152P

Nóż do filetowania elastyczny z łyżką i ostrzem ze stali nierdzewnej 152mm

Długość ostrza: 5,9 cala (152 mm),
grubość ostrza: 0,08 cala (2 mm),
długość całkowita: 13,5 cala (343 mm),
waga: (128 g)

Cena:

74,00 zł

Cena netto: 60,16 zł

Mora Frosts nóż do filetowania elastyczny 129-3790 9218PG (21,8cm)

Mora Frosts nóż do filetowania elastyczny 129-3790 9218PG (21,8cm)
Mora Frosts nóż do filetowania elastyczny 129-3790 9218PG (21,8cm)

Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

77,00 zł

Cena netto: 62,60 zł

szt.

Mora Frosts nóż do filetowania elastyczny 129-3800 9174PG (17,4cm)

Mora Frosts nóż do filetowania elastyczny 129-3800 9174PG (17,4cm)
Mora Frosts nóż do filetowania elastyczny 129-3800 9174PG (17,4cm)

Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

68,00 zł

Cena netto: 55,28 zł

szt.

Mora Frosts nóż do filetowania elastyczny 129-3805 9180PG (18cm)

Mora Frosts nóż do filetowania elastyczny 129-3805 9180PG (18cm)
Mora Frosts nóż do filetowania elastyczny 129-3805 9180PG (18cm)

Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

68,00 zł

Cena netto: 55,28 zł

szt.

Mora Frosts nóż do filetowania elastyczny 129-3835 9160PG (16cm)

Mora Frosts nóż do filetowania elastyczny 129-3835 9160PG (16cm)
Mora Frosts nóż do filetowania elastyczny 129-3835 9160PG (16cm)

Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

64,00 zł

Cena netto: 52,03 zł

szt.

Mora Frosts nóż do filetowania półelastyczny 129-3820 9151PG (15,1cm)

Mora Frosts nóż do filetowania półelastyczny 129-3820 9151PG (15,1cm)
Mora Frosts nóż do filetowania półelastyczny 129-3820 9151PG (15,1cm)

Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

59,00 zł

Cena netto: 47,97 zł

szt.

Mora Frosts nóż do filetowania półelastyczny 129-3855 9210PG (21cm)

Mora Frosts nóż do filetowania półelastyczny 129-3855 9210PG (21cm)
Mora Frosts nóż do filetowania półelastyczny 129-3855 9210PG (21cm)

Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

77,00 zł

Cena netto: 62,60 zł

szt.

Mora Frosts nóż do plastrowania 129-40630 3305PG (30,5cm)

Mora Frosts nóż do plastrowania 129-40630 3305PG (30,5cm)
Mora Frosts nóż do plastrowania 129-40630 3305PG (30,5cm)

Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

119,00 zł

Cena netto: 96,75 zł

szt.

Mora Frosts nóż no filetowania elastyczny 129-3850 9197PG (19,7cm)

Mora Frosts nóż no filetowania elastyczny 129-3850 9197PG (19,7cm)
Mora Frosts nóż no filetowania elastyczny 129-3850 9197PG (19,7cm)

Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

72,00 zł

Cena netto: 58,54 zł

szt.

Nóż do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18

Nóż do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18
Nóż do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18

Nóż kuchenny do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18

Praktyczny nóż ze zwężoną, elastyczną klingą, przeznaczony do filetowania ryb oraz innych kuchennych zadań, które wymagają precyzji i pełnej kontroli nad nożem. Można nim wycinać filety, zdejmować z ryb skórę, luzować drób, a także kroić duże porcje mięsa. Długa klinga pozwala uzyskać nawet bardzo duże filety i eliminuje problem straty produktu.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

639,00 zł

Cena netto: 519,51 zł

szt.

Nóż do plastrowania Sashimi-Yo 25cm | Global G-47

Nóż do plastrowania Sashimi-Yo 25cm | Global G-47
Nóż do plastrowania Sashimi-Yo 25cm | Global G-47

Nóż kuchenny do plastrowania Sashimi-Yo 25 cm | Global G-47

Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników – noży typu Yanagiba czy Takohiki – posiada szlif obustronny.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

559,00 zł

Cena netto: 454,47 zł

szt.

Nóż do ryb i mięsa 18cm | Global G-29

Nóż do ryb i mięsa 18cm | Global G-29
Nóż do ryb i mięsa 18cm | Global G-29

Nóż kuchenny do ryb i mięsa 18cm | Global G-29

Solidny japoński nóż w stylu Deba, zaprojektowany do pracy z surowymi rybami i mięsem. Szeroka, cienka klinga ma obniżony czubek, dzięki czemu można łatwiej się dostać do ciasnych miejsc w trakcie przygotowywania ryb czy dzielenia drobiu. Ze względu na dużą wytrzymałość nóż może służyć także jako wszechstronne narzędzie do krojenia owoców i warzyw z grubą skórką, takich jak ananas, melon czy karczochy.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

589,00 zł

Cena netto: 478,86 zł

szt.

Nóż do szynki / łososia, elastyczny 31cm | Global G-10

Nóż do szynki / łososia, elastyczny 31cm | Global G-10
Nóż do szynki / łososia, elastyczny 31cm | Global G-10

Nóż kuchenny do szynki i łososia, elastyczny 31cm | Global G-10

Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster. Ostry, elastyczny nóż doskonale się sprawdza zarówno w przypadku mięs soczystych, jak i mięs suchych, które skutecznie „opierają się” grubszym i sztywniejszym ostrzom.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

499,00 zł

Cena netto: 405,69 zł

szt.

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm [MU-09]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm [MU-09]
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm [MU-09]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm [MU-09]

Ten nóż o masywnym ostrzu przeznaczony jest przede wszystkim do patroszenia oraz filetowania ryb, sprawdzi się również podczas pracy z drobiem i innymi rodzajami mięsa. Jednostronnie zaostrzona klinga poradzi sobie z przecięciem zarówno niewielkich ości jak i krojeniem produktów na idealnie równe, cienkie plastry.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

599,00 zł

Cena netto: 486,99 zł

szt.

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 210 mm [MU-05]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 210 mm [MU-05]
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 210 mm [MU-05]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 210 mm [MU-05]

Ten nóż posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

499,00 zł

Cena netto: 405,69 zł

szt.

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 270 mm [MU-10]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 270 mm [MU-10]
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 270 mm [MU-10]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 270 mm [MU-10]

Ten nóż posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

549,00 zł

Cena netto: 446,34 zł

szt.

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Slicer 250 mm [MU-07]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Slicer 250 mm [MU-07]
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Slicer 250 mm [MU-07]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Slicer 250 mm [MU-07]

Nóż typu slicer to większy brat noża do porcjowania. Służy i do porcjowania i do wycinania plastrów. Pracując z nim, powinno się stosować technikę pull slice (do siebie), która daje najbardziej estetyczny efekt. Slicer kształtem przypomina nóż Sashimi czy Yanagiba. W przeciwieństwie jednak do japońskiego odpowiednika ostrzony jest dwustronnie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

499,00 zł

Cena netto: 405,69 zł

szt.

Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Santoku small 143 mm [BD-03]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Santoku small 143 mm [BD-03]
Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Santoku small 143 mm [BD-03]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Santoku small 143 mm


Santoku to wielofunkcyjny nóż w japońskim stylu, będący odpowiednikiem popularnego na zachodzie noża szefa kuchni. Jego nazwa oznacza „trzy zalety”, ewentualnie „trzy cnoty”. Nie bez powodu – nóż ten, sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

549,00 zł

Cena netto: 446,34 zł

szt.

Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Sashimi 210 mm [BD-07]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Sashimi 210 mm [BD-07]
Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Sashimi 210 mm [BD-07]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Sashimi 210 mm


Ten nóż posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

699,00 zł

Cena netto: 568,29 zł

szt.

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm [WA-07]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm [WA-07]
Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm [WA-07]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm


Nóż Sashimi czy też inaczej zwany Yanagiba posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

319,00 zł

Cena netto: 259,35 zł

szt.

Nóż Masahiro MV-L Boning 160mm [14171]

Nóż Masahiro MV-L Boning 160mm [14171]
Nóż Masahiro MV-L Boning 160mm [14171]

Nóż Masahiro MV-L Boning 160mm [14171]

Masahiro MV-L Boning o długości ostrza 160 mm to nóż przeznaczony do luzowania o charakterystycznym bardzo wąskim ostrzu z okrągło zakończonym czubkiem zaprojektowanym tak, aby można było nim łatwo manewrować wokół kości, pomiędzy stawami i wśród ścięgien i chrząstek surowego mięsa. Te cechy sprawiają, że nóż do luzowania jest niezbędny do wykonywania tego typu czynności w każdej kuchni, co jest bardziej opłacalne niż kupowanie zluzowanego mięsa. Do luzowania drobiu i ryb lepiej nadaje się nóż o elastyczny ostrzu (flexible), natomiast do mięsa czerwonego taki z ostrzem sztywniejszym. Nóż do luzowania w razie konieczności, szczególnie ten z elastycznym ostrzem można wykorzystać również do filetowania.

Cena:

389,00 zł

Cena netto: 316,26 zł

Nóż Yanagi Sashimi 25cm (praworęczny) | Global G-11R

Nóż Yanagi Sashimi 25cm (praworęczny) | Global G-11R
Nóż Yanagi Sashimi 25cm (praworęczny) | Global G-11R

Nóż kuchenny Yanagi Sashimi 25 cm (praworęczny) | Global G-11R

Wyjątkowo wąski, cienki i ostry nóż z klingą o kształcie liścia wierzby, przeznaczony do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Cena:

599,00 zł

Cena netto: 486,99 zł

Nóż Yanagi Sashimi 30cm (praworęczny) | Global G-14R

Nóż Yanagi Sashimi 30cm (praworęczny) | Global G-14R
Nóż Yanagi Sashimi 30cm (praworęczny) | Global G-14R

Nóż kuchenny Yanagi Sashimi 30 cm (praworęczny) | Global G-14R

Długi, bardzo cienki nóż z ostrzem o kształcie liścia wierzby, doskonale nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Cena:

789,00 zł

Cena netto: 641,46 zł

Satake Katsu Nóż Sashimi 21cm

Satake Katsu Nóż Sashimi 21cm
Satake Katsu Nóż Sashimi 21cm

Satake Katsu Nóż kuchenny Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

199,00 zł

Cena netto: 161,79 zł

szt.

Satake Satoru Nóż Sashimi 21 cm

Satake Satoru Nóż Sashimi 21 cm
Satake Satoru Nóż Sashimi 21 cm

Satake Satoru Nóż kuchenny Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

199,00 zł

Cena netto: 161,79 zł

szt.

Satake Tomoko 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Satake Tomoko 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm
Satake Tomoko 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Satake Tomoko Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

129,00 zł

Cena netto: 104,88 zł

szt.

Satake Tsuhime Black Nóż Sashimi 21 cm

Satake Tsuhime Black Nóż Sashimi 21 cm
Satake Tsuhime Black Nóż Sashimi 21 cm

Tsuhime Black Satake Nóż Nóż Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemicznie.

Cena:

259,00 zł

Cena netto: 210,57 zł

Suncraft SENZO CLAD nóż Slicer 240 mm (AS-05)

Suncraft SENZO CLAD nóż Slicer 240 mm (AS-05)
Suncraft SENZO CLAD nóż Slicer 240 mm (AS-05)

Suncraft SENZO CLAD nóż Slicer 240 mm (AS-05)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLAD Slicer 240 mm
Nóż typu slicer to większy brat noża do porcjowania.
Służy i do porcjowania i do wycinania plastrów. Pracując z nim, powinno się stosować technikę pull slice (do siebie), która daje najbardziej estetyczny efekt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

329,00 zł

Cena netto: 267,48 zł

szt.

Suncraft SENZO CLASSIC nóż BONING 170 mm (SZ-13)

Suncraft SENZO CLASSIC nóż BONING 170 mm (SZ-13)
Suncraft SENZO CLASSIC nóż BONING 170 mm (SZ-13)

Suncraft SENZO CLASSIC nóż BONING 170 mm (SZ-13)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLASSIC Boning 170 mm
Suncraft SENZO CLASSIC Boning to nóż przeznaczony do luzowania.
Posiada charakterystyczne, bardzo wąskie ostrze z zaokrąglonym czubkiem, dzięki czemu można nim łatwo manewrować wokół kości,
pomiędzy stawami czy wśród ścięgien i chrząstek surowego mięsa.

 

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

599,00 zł

Cena netto: 486,99 zł

szt.

Suncraft SENZO CLASSIC nóż SASHIMI 210 mm (SZ-07)

Suncraft SENZO CLASSIC nóż SASHIMI 210 mm (SZ-07)
Suncraft SENZO CLASSIC nóż SASHIMI 210 mm (SZ-07)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLASSIC Sashimi 210 mm
Ten nóż posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

699,00 zł

Cena netto: 568,29 zł

szt.

Suncraft SENZO TWISTED OCTAGON nóż SASHIMI 210mm (TO-07)

Suncraft SENZO TWISTED OCTAGON nóż SASHIMI 210mm (TO-07)
Suncraft SENZO TWISTED OCTAGON nóż SASHIMI 210mm (TO-07)

Suncraft SENZO TWISTED OCTAGON nóż SASHIMI 210mm (TO-07)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO TWISTED OCTAGON Sashimi 210 mm
Ten nóż posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze.
Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb.
Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża.
Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie.
Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

 

Cena:

749,00 zł

Cena netto: 608,94 zł

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Boning 165 mm (FT-07)

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Boning 165 mm (FT-07)
Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Boning 165 mm (FT-07)

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Bining 165 mm (FT-07)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO UNIVERSAL Boning 165 mm
Suncraft SENZO UNIVERSAL Boning to nóż przeznaczony do luzowania.
Posiada charakterystyczne, bardzo wąskie ostrze z zaokrąglonym czubkiem, dzięki czemu można nim łatwo manewrować wokół kości,
pomiędzy stawami czy wśród ścięgien i chrząstek surowego mięsa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

499,00 zł

Cena netto: 405,69 zł

szt.

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Slicer 240 mm (FT-05)

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Slicer 240 mm (FT-05)
Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Slicer 240 mm (FT-05)

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Slicer 240 mm (FT-05)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO UNIVERSAL Slicer 240 mm
Nóż typu slicer to większy brat noża do porcjowania. Służy i do porcjowania i do wycinania plastrów.
Pracując z nim, powinno się stosować technikę pull slice (do siebie), która daje najbardziej estetyczny efekt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

599,00 zł

Cena netto: 486,99 zł

szt.

Szwedzki nóż do filetowania 21cm | Global G-41

Szwedzki nóż do filetowania 21cm | Global G-41
Szwedzki nóż do filetowania 21cm | Global G-41

Szwedzki nóż kuchenny do filetowania 21 cm | Global G-41

Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

589,00 zł

Cena netto: 478,86 zł

szt.

Szwedzki nóż do filetowania, elastyczny 21cm | Global G-30

Szwedzki nóż do filetowania, elastyczny 21cm | Global G-30
Szwedzki nóż do filetowania, elastyczny 21cm | Global G-30

Szwedzki nóż kuchenny do filetowania, elastyczny 21 cm | Global G-30

Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

589,00 zł

Cena netto: 478,86 zł

szt.

Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż do wykrawania 16cm elastyczny

Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż do wykrawania 16cm elastyczny
Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż do wykrawania 16cm elastyczny

Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż do wykrawania 16cm elastyczny

Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

519,00 zł

Cena netto: 421,95 zł

szt.

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do wykrawania 16cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do wykrawania 16cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do wykrawania 16cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do wykrawania 16 cm

Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

969,00 zł

Cena netto: 787,80 zł

szt.

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

Cena:

519,00 zł

Cena netto: 421,95 zł

Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż do ryb elastyczny 16cm

Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż do ryb elastyczny 16cm
Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż do ryb elastyczny 16cm

Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż do ryb elastyczny 16 cm

Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

Cena:

299,00 zł

Cena netto: 243,09 zł

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16cm
Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

Cena:

549,00 zł

Cena netto: 446,34 zł

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm
Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

499,00 zł

Cena netto: 405,69 zł

szt.

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 24cm

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 24cm
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 24cm

Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 24 cm Tojiro Aogami Damascus

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 699,00 zł

Cena netto: 1 381,30 zł

szt.

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm

Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 27 cm Tojiro Aogami Damascus

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 989,00 zł

Cena netto: 1 617,07 zł

szt.

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, leworęczny F-1022L

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, leworęczny F-1022L
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, leworęczny F-1022L

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, leworęczny F-1022L
F-1022L

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, 
przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. 
Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. 
Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. 
W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

2 399,00 zł

Cena netto: 1 950,41 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl