Noże do drobiu

GIESSER 2505 10 trybownik półelastyczny 10cm czarny GIESSER 2505 10 trybownik półelastyczny 10cm czarny
Producent: Giesser Messer
Cena:

39,00 zł

Cena netto: 31,71 zł

zobacz więcej
Polkars nóż masarski nr 61 zielony (10 cm) Polkars nóż masarski nr 61 zielony (10 cm)
Producent: Polkars
Cena:

28,00 zł

Cena netto: 22,76 zł

szt.
zobacz więcej
Dick Ergogrip nóż do drobiu  10 cm czarny 81340101 Dick Ergogrip nóż do drobiu 10 cm czarny 81340101
Producent: Dick
Cena:

38,00 zł

Cena netto: 30,89 zł

szt.
zobacz więcej
Dick Ergogrip nóż do drobiu  10 cm żółty 81340102 Dick Ergogrip nóż do drobiu 10 cm żółty 81340102
Producent: Dick
Cena:

38,00 zł

Cena netto: 30,89 zł

szt.
zobacz więcej
Dick Ergogrip nóż trybownik wąski  10 cm niebieski 8236810 Dick Ergogrip nóż trybownik wąski 10 cm niebieski 8236810
Producent: Dick
Cena:

40,00 zł

Cena netto: 32,52 zł

szt.
zobacz więcej
Polkars nóż masarski nr. 61 (10cm) Polkars nóż masarski nr. 61 (10cm)
Producent: Polkars
Cena:

28,00 zł

Cena netto: 22,76 zł

szt.
zobacz więcej
Polkars nóż masarski nr. 61 (10cm) niebieski Polkars nóż masarski nr. 61 (10cm) niebieski
Producent: Polkars
Cena:

28,00 zł

Cena netto: 22,76 zł

szt.
zobacz więcej
Polkars nóż masarski nr. 61 (10cm) żółty Polkars nóż masarski nr. 61 (10cm) żółty
Producent: Polkars
Cena:

28,00 zł

Cena netto: 22,76 zł

szt.
zobacz więcej
Polkars nóż masarski nr. 61 czerwony (10cm) Polkars nóż masarski nr. 61 czerwony (10cm)
Producent: Polkars
Cena:

28,00 zł

Cena netto: 22,76 zł

szt.
zobacz więcej
Polkars nóż masarski nr. 61 pomarańczowy (10cm) Polkars nóż masarski nr. 61 pomarańczowy (10cm)
Producent: Polkars
Cena:

28,00 zł

Cena netto: 22,76 zł

szt.
zobacz więcej
Usługa - Grawerowanie laserowe Usługa - Grawerowanie laserowe
Cena:

36,00 zł

Cena netto: 29,27 zł

szt.
zobacz więcej

Wybierz trwałe i skuteczne noże do drobiu

 

Drób to drugi najczęściej wybierany rodzaj mięsa na polskich stołach, dlatego ważne jest, aby do jego oprawiania dobrać najlepsze możliwe noże.

 

Jaki nóż do oprawiania kurczaka?

Noże do drobiu są zwykle krótsze i bardziej elastyczne niż do czerwonego mięsa. Wynika to głównie z rozmiaru zwierzęcia, ale także z tego, że drób jest delikatniejszy i wymaga bardziej precyzyjnych, ostrożnych cięć.

Najpopularniejszym wyborem do drobiu jest trybownik – wąskie, proste ostrze pozwala na dokładne i bezpieczne oddzielenie kości i ścięgien od mięsa, a mniejszy rozmiar noża ułatwia manewrowanie. Dobrze sprawdzają się także klasyczne noże masarskie.

 

Najważniejsze kryteria doboru noży do drobiu

W naszej ofercie znajdziecie szeroki wybór noży do drobiu, które spełniają najważniejsze kryteria:

  • higiena: połączenie ostrza i trzonka powinno być wolne od szpar i szczelin i niechłonne;
  • rozmiar: odpowiednio dobrane długość i waga ostrza pozwalają na precyzję i wygodę;
  • twardość i wytrzymałość: zarówno giętkie, jak i sztywne ostrza muszą być wytrzymałe, aby zapewniać bezpieczeństwo pracy;
  • ostrość: noże są precyzyjnie kontrolowane pod kątem ich ostrości, aby tępe ostrze nie utrudniało oprawiania mięsa. Właściwie ostre noże gładko tną mięso i nie rozrywają go;
  • trwałość: stal nierdzewna jest bezpieczna i trwała. Nie wymaga szczególnej uwagi, łatwo ją ponownie naostrzyć, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Centrum Noży to gwarancja, że znajdziesz noże do drobiu dopasowane do waszych potrzeb i wymagań.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl