Victorinox nóż do mięsa 5.5603.16 (16cm)
Opis
Victorinox nóż do mięsa 5.5603.16 (16cm)
Nóż rzeźniczy do mięsa, proste, spiczaste ostrze długości 16 cm, z uchwytem typu fibrox
Noże Victorinox posiadają certyfikat NSF
Rękojeść noża wykonana z włókna Fibrox.
Jest ono delikatnie ziarniste, dzięki czemu nóż nie ślizga się w dłoni i leży pewnie nawet wtedy, kiedy dłonie są mokre lub tłuste.
Rękojeść jest dobrze wyprofilowana, odporna na ścieranie oraz działanie wysokich temperatur
Noże Victorinox zapewniają doskonałe parametry cięcia, długo pozostają ostre i nie ma problemów z ich ostrzeniem.
Noże Victorinox są wykorzystywane w przemyśle spożywczym oraz branży gastronomicznej przez profesjonalnych szefów kuchni.
Ostrze proste, z gładką krawędzią, ostro zakończone
Antypoślizgowa i ergonomiczna rękojeść
Noże można myć w zmywarce
Sterylizacja w temperaturze 80-110°C
Dane techniczne
Sztywność ostrza | twarde |
Długość ostrza | 16 cm |