Kategorie
Producent
Sztywność ostrza
Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Santoku 18 cm R-2
Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2
Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Szefa 21 cm R-2
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm R-2
Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15 cm R-2
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny świetnie się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.