Japońskie noże kuchenne TAKOHIKI do sushi i oprawiania ryb

Perfekcyjne noże Takohiki idealnie spisujące się w przygotowywaniu sushi, sashimi. Ich ostrze delikatnie przecina i z precyzją oprawia i filetuje mięso ryb, a także znajduje swoje zastosowanie w krojeniu warzyw. 

Noże TAKOHIKI

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 210mm 16228

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 210mm 16228
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 210mm 16228

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 210mm [16228]
Masahiro Takohiki to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi.

Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 343 mm
Długość ostrza: 205 mm
Szerokość: 21 mm
Waga: 111 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

589,00 zł

Cena netto: 478,86 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 240mm 16229

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 240mm 16229
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 240mm 16229

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 240mm [16229]

Masahiro Takohiki to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.

 

Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 377 mm
Długość ostrza: 235 mm
Szerokość: 22 mm
Waga: 140 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

699,00 zł

Cena netto: 568,29 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 270mm 16230

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 270mm 16230
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 270mm 16230

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 270mm [16230]

Masahiro Takohiki to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.

Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 414 mm
Długość ostrza: 263 mm
Szerokość: 23 mm
Waga: 163 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

849,00 zł

Cena netto: 690,24 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 210mm [10022]

Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 210mm [10022]
Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 210mm [10022]

Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 210mm [10022]

Masahiro Takohiki o długości ostrza 210 mm to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.

 

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

439,00 zł

Cena netto: 356,91 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 240mm [10023]

Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 240mm [10023]
Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 240mm [10023]

Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 240mm [10023]

Masahiro Takohiki o długości ostrza 240 mm to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

499,00 zł

Cena netto: 405,69 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl