Kategorie
Producent
Sztywność ostrza
Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Nóż kuchenny Tojiro Damascus Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17 cm
Nóż kuchenny Tojiro Damascus Santoku 17 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Nóż Santoku posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Szefa 18 cm
Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Damascus 18 cm
Średniej wielkości, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 13,5cm
Nóż kuchenny Tojiro Damascus Uniwersalny 13,5 cm
Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.