Produkty Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin – znanego na całym świecie producenta noży. Noże te są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w codziennej pracy niezawodnych, specjalistycznych narzędzi. Serię tych noży wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Ostrza wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu. Kształt rękojeści – tzw. litera D – gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny znakomicie się sprawdza w pracy z surowymi rybami i mięsem. Noże Bunmei są cenione we wszystkich zakątkach świata, przy czym w Japonii otrzymały rekomendację krajowego Towarzystwa Higieny Żywności i cieszą się nieprzerwanym uznaniem japońskich szefów kuchni.

Bardzo istotne jest to, że tradycyjne noże japońskie nie powinny być czyszczone w zmywarce. Zalecamy je myć ręcznie i dokładnie suszyć, najlepiej po każdym użyciu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl