BESSEN

Nóż Masahiro Bessen Usuba 165mm [16238]

Nóż Masahiro Bessen Usuba 165mm [16238]
Nóż Masahiro Bessen Usuba 165mm [16238]

Nóż Masahiro Bessen Usuba 165mm [16238]

Usuba to tradycyjny japoński nóż używany do obróbki warzyw. Wyglądem przypomina wąski tasak czy inny tradycyjny japoński nóż Nakiri, lecz w jego przeciwieństwie jest ostrzony jednostronnie. Krawędź tnąca jest zazwyczaj prosta bądź z łagodnym łukiem. Dzięki charakterystycznie wysokiej głowni, dłoń jest dobrze separowana od deski do krojenia, zapewniając komfortową pracę podczas siekania. Mistrzowie sushi używają tego noża katsuramuki czyli do wycinania z białej rzodkwi, marchewki czy ogórka cieniutkich arkuszy.

 

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

549,00 zł

Cena netto: 446,34 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Usuba 180mm [16239]

Nóż Masahiro Bessen Usuba 180mm [16239]
Nóż Masahiro Bessen Usuba 180mm [16239]

Nóż Masahiro Bessen Usuba 180mm [16239]

Usuba to tradycyjny japoński nóż używany do obróbki warzyw. Wyglądem przypomina wąski tasak czy inny tradycyjny japoński nóż Nakiri, lecz w jego przeciwieństwie jest ostrzony jednostronnie. Krawędź tnąca jest zazwyczaj prosta bądź z łagodnym łukiem. Dzięki charakterystycznie wysokiej głowni, dłoń jest dobrze separowana od deski do krojenia, zapewniając komfortową pracę podczas siekania. Mistrzowie sushi używają tego noża katsuramuki czyli do wycinania z białej rzodkwi, marchewki czy ogórka cieniutkich arkuszy.

 

Cena:

649,00 zł

Cena netto: 527,64 zł

Rękojeść MASAHIRO do noży dł. 240 mm

Rękojeść MASAHIRO do noży dł. 240 mm
Rękojeść MASAHIRO do noży dł. 240 mm

Rękojeść do noży MASAHIRO z serii MS-8 i BESSEN

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

49,00 zł

Cena netto: 39,84 zł

szt.

Rękojeść MASAHIRO do noży dł. 270 mm

Rękojeść MASAHIRO do noży dł. 270 mm
Rękojeść MASAHIRO do noży dł. 270 mm

Rękojeść do noży MASAHIRO z serii MS-8 i BESSEN

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

49,00 zł

Cena netto: 39,84 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Deba 180mm 16207

Nóż Masahiro Bessen Deba 180mm 16207
Nóż Masahiro Bessen Deba 180mm 16207

Nóż Masahiro Bessen Deba 180mm [16207]

Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 do 300mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.


Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC:61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia:jednostronne

Długość całkowita: 325 mm
Długość ostrza: 183 mm
Szerokość: 55 mm
Waga: 311 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

899,00 zł

Cena netto: 730,89 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 210mm 16228

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 210mm 16228
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 210mm 16228

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 210mm [16228]
Masahiro Takohiki to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi.

Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 343 mm
Długość ostrza: 205 mm
Szerokość: 21 mm
Waga: 111 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

589,00 zł

Cena netto: 478,86 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 240mm 16229

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 240mm 16229
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 240mm 16229

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 240mm [16229]

Masahiro Takohiki to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.

 

Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 377 mm
Długość ostrza: 235 mm
Szerokość: 22 mm
Waga: 140 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

699,00 zł

Cena netto: 568,29 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 270mm 16230

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 270mm 16230
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 270mm 16230

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 270mm [16230]

Masahiro Takohiki to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.

Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 414 mm
Długość ostrza: 263 mm
Szerokość: 23 mm
Waga: 163 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

849,00 zł

Cena netto: 690,24 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 210mm 16218

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 210mm 16218
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 210mm 16218

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 210mm [16218]

 

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 210 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

589,00 zł

Cena netto: 478,86 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 240mm [16219]

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 240mm [16219]
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 240mm [16219]

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 240mm [16219]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 240 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 375 mm
Długość ostrza: 230 mm
Szerokość: 31 mm
Waga: 158 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

699,00 zł

Cena netto: 568,29 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 270mm [16220]

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 270mm [16220]
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 270mm [16220]

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 270mm [16220]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

 

Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 414 mm
Długość ostrza: 260 mm
Szerokość: 33 mm
Waga: 195 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

849,00 zł

Cena netto: 690,24 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 300mm [16221]

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 300mm [16221]
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 300mm [16221]

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 300mm [16221]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 300mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 448 mm
Długość ostrza: 290 mm
Szerokość: 35 mm
Waga: 220 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

999,00 zł

Cena netto: 812,20 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl