Kategorie
Producent
Sztywność ostrza
Tojiro A-1 Nóż mini Santoku 14 cm
Tojiro A-1 Nóż mini Santoku 14 cm
F-303
Nóż kuchenny Tojiro A-1 mini Santoku 14 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/- 60 HRC
Długość całkowita: 24,5 cm
Długość ostrza: 14 cm
Szerokość Klingi: 3,9 cm
Grubość klingi: ok. 1,5 mm
Waga: ok. 70 g
Tojiro A-1 VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm F-300
Nóż kuchenny Tojiro A-1 Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Tojiro A-1 VG-10 Nóż Santoku 17 cm F-301
Nóż kuchenny Tojiro A-1 Santoku 17 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Nóż Santoku posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Tojiro A-1 VG-10 Nóż Szefa 18cm F-302
Nóż kuchenny Tojiro A-1 Nóż Szefa 18cm
Średniej wielkości, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.
Tojiro A-1 VG-10 Nóż uniwersalny 13,5 cm F-304
Nóż kuchenny Tojiro A-1 uniwersalny 13,5 cm
Niewielki, wszechstronny nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze, pozwala skutecznie kontrolować ruchy, a dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy, nie wkładając w tę czynność wiele wysiłku.